Illustraties laten maken

Ook voor illustraties kun je bij mij terecht. Heb je een goed verhaal en heeft je verhaal grafische ondersteuning nodig? Ik help je met een strakke illustratie om je verhaal nog beter over te brengen. Ook gebruik maken van iconen die passen binnen je huisstijl versterken je merk. Met het vergroten van je herkenbaarheid vergroot je automatisch de binding van je doelgroep met jouw merk.

Wat doet een illustrator?

Een illustrator zorgt er voor dat een verhaal visueel overgebracht wordt. Dit kan in de vorm van een boekcover zijn, maar tegenwoordig wordt illustratie veel online ingezet. Een goede infographic kan bijvoorbeeld een droge tekst in een afbeelding samenvatten of verduidelijken. Als je je informatie efficiënt wilt overbrengen ondersteun je info dan met goede illustraties!

BGV Watermeloen Illustratie maken
BGV Illustratie icoon drankje laten maken

Waarom een illustratie laten maken

Illustraties zijn niet alleen ideaal om een verhaal te ondersteunen, ze maken ook je website aantrekkelijker. Niemand vind het prettig om op een website tegen grote lappen tekst aan te kijken. Ondersteunende en relevante illustraties zorgen er voor dat mensen je verhaal blijven lezen en makkelijker begrijpen. Hiermee creëer je binding met je merk en daardoor een grotere kans dat je bezoekers je klanten worden!

Illustraties en Google

Het toevoegen van goede illustraties aan je pagina’s zorgt er dus voor dat je bezoekers zich aan je gaan binden. Maar ook Google vind het leuk als je illustraties en afbeeldingen aan je site toevoegt. Afwisselende content levert je een hogere ranking op in de zoekresultaten. Daarnaast zorgt ook het feit dat bezoekers langer op je pagina blijven voor een hogere ranking. Het is dus altijd een goed idee om je informatie te illustreren

BGV Illustratie icoon laten maken like
BGV Illustratie icoon laten maken Gameboy

Waar herken je een professionele illustratie aan?

Een illustratie kan veel vormen aannemen maar er zijn een aantal belangrijke punten waaraan een goede illustratie voldoet. 

Een goede illustratie is:

  • Ondersteunend: De illustratie verduidelijkt je verhaal
  • Duidelijk: De boodschap in de illustratie is overzichtelijk en duidelijk
  • Niet afleidend: De illustratie ondersteund en leidt niet af van je verhaal
  • Wekt interesse: De illustratie lokt nieuwsgierigheid naar je verhaal uit

Hoe maak ik illustraties?

Het maken van een illustratie is in de basis het representeren van een verhaal. Ik verdiep me dan ook in je verhaal en maak op basis daarvan een sprekende illustratie. Een illustratie moet een dimensie toevoegen aan je verhaal en er niet van afleiden. Het is dus belangrijk dat een lezer het verhaal herkent in de illustratie. In mijn illustraties maak ik gebruik van de moderne stijl “Flat design”.

BGV Illustratie icoon laten maken compas
BGV Illustratie icoon maken banaan

Wat is Flat Design?

Flat design is een grafische stijl die zich kenmerkt door simplistische vormen en een 2 dimensioneel design. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van heldere felle kleuren. De combinatie van deze kenmerken zorgt er voor dat flat design een zeer herkenbare stijl is. Ingewikkelde stijlen met veel poespas leiden vaak af van de boodschap, dit wordt ook wel ruis genoemd. Door gebruik te maken van kleurrijke simpele vormen elimineer ik die ruis en worden jouw illustraties duidelijker en makkelijker herkend.

Versterk de jouw merk!

Iconen/illustraties kunnen overal voor worden toegepast. Of het nou voor communicatie op een website is of voor de verheldering van een infographic. Wil je eenvoudig informatie overbrengen? Neem dan vandaag nog contact met mij op.

Vragen?